Email: office@chronax.ro · Telefon: 0785.261.808              

Accesare Finantari

Accesare Finantari-ChronaxDaca aveti o idee buna de afaceri, un business plan viabil si dorinta de a-l realiza, dar nu aveti mijloacele materiale necesare, nu trebuie sa renuntati!  Pentru obtinerea celei  mai avantajoase surse de finantare, specialistii CHRONAX vin in intampinarea dumneavoasta cu solutii inteligente si mijloace de operare performante.

Consultanta initiala este GRATUITA, iar dumneavoastra veti plati asistenta ulterior, dupa obtinerea finantarii si implementarea  proiectului de business.

Inainte de a alege o modalitate de finantare pentru afacerea dumneavoastra, este foarte important sa analizati in profunzime avantajele si dezavantajele acestora iar in acest sens, noi va vom pune la dispozitie intreaga expertiza CHRONAX.

 • Surse proprii sau cooptarea de investitori/ asociati

  Avantajul principal al finantarii unei afaceri din surse proprii il reprezinta controlul asupra acestor bani. Spre deosebire de credit sau de fondurile nerambursabile, nu este nevoie de documente justificative, aprobari sau indeplinirea anumitor conditii pentru folosirea banilor.

  Dezavantajul folosirii surselor proprii este ca, de obicei, acestea sunt insuficiente.

  Daca hotarati cooptarea de investitori sau asociati pentru realizarea planurilor de business, banii pot fi folositi in orice moment, iar in cazul unui eventual esec al afacerii, antreprenorul nu va trebui sa suporte in continuare dobanda aferenta creditului sau anumite penalitati impuse de finantator. Disponibilitatea de a investi a potentialilor parteneri se datoreaza, in primul rand, unei vaste experiente antreprenoriale, dar si pentru ca sunt in cautare de solutii pentru plasarea excedentului de capital intr-o idee de afacere de perspective pe termen mediu si lung. Acesti investitori isi vor asuma riscurile in aceeasi masura cu antreprenorul principal.

 • Creditul bancar

  Creditul bancar este cea mai comuna sursa de finantare pentru o afacere, atunci cand sursele proprii nu sunt suficiente. Insa acest tip de finantare prezinta si dezavantaje: dobanda, solicitarea de garantii sau a unei experiente prealabile.
  Specialistii Chronax va pot sustine si indruma pentru obtinerea unei forme de finantare bancara cu un efort minim si cu niste costuri rezonabile pentru o afacere debutanta.

 • Solicitarea unui împrumut de la companiile de microcreditare

  O companie de microcreditare este o organizatie nonguvernamentala care acorda imprumuturi banesti persoanelor fizice sau intreprinderilor micro, mici si mijlocii, in baza unui contract, cu sau fara dobanda, ce urmeaza a fi restituite la scadenta si sunt orientate spre antreprenorii care nu au acces la resursele financiar bancare.

  Pentru un business mic, instituiile de microcredit care sunt gata sa işi asume un risc mai mare, deoarece lucreaza cu capitalul propriu. Acestea acorda creditul intr-un timp relativ scurt si au conditii mai putin rigide in comparaţie cu bancile. Insa, de obicei, dobanda este mult mai mare decat la o banca comerciala, in unele situatii depasind 21% .

 • Obtinerea unei finantari nerambursabile

  Avantajul acestui mijloc de finantare este evident. Exista, insa, si multe dezavantaje, printre care implementarea greoaie, lipsa de flexibilitate si incertitudinea obtinerii unei finantari. In cazul unei afaceri noi, inovative, netestate, creditele sau fondurile nerambursabile (link extern cu sursele de finatare existente in piata) se obtin mult mai greu decat de obicei. Din cauza birocratiei si uneori a lipsei de transparenta din sistem, ajutorul profesionist venit de la un consultant specializat este indispensabil.

  Managementul și implementarea proiectelor consta in mult mai mult decat simpla asistenta a unei echipe de consultanti. De aceea, expertii financiari CHRONAX se implica activ in toate fazele proiectului, de la definirea investitiei si a componentelor eligibile, pana la incasarea efectiva a banilor.

  Toate demersurile pentru obtinerea unei finantari, de la obtinerea unui credit bancar, pana la a gasi un grup de investitori dispusi sa isi asume riscul unei noi afaceri impreuna cu tanarul antreprenor debutant pot fi realizate de CHRONAX.