Email: office@chronax.ro · Telefon: 0785.261.808              

Expertiza Contabila

Expertiza Contabila

Expertiza contabila este o forma de cercetare stiintifica in vederea lamuririi modului in care sunt reflectate in documente si in evidenta tehnic-operativa si contabila anumite situatii de natura financiar-contabila. Aceasta activitate de reconstituire a realitatii unei operatiuni economice, financiare sau fiscale este realizata cu profesionalism de catre specialistii Chronax.

Expertul contabil va avea misiunea de a controla registrele, conturile si actele justificative ale unui agent economic in scopul de a furniza partilor interesate datele pentru o echitabila regularizare a situatiei. (Cititi mai multe informatii despre reglementarile in vigoare privind expertul contabil)

In functie de scopul sau, expertiza contabila poate fi:

   

 • Judiciara

  Solicitata de anumite organe pentru solutionarea cauzelor aflate in stare de ancheta, cercetare, judecata (politia, parchetul, tribunalul) si reglementata de Codul de Procedura Civila, Codul de Procedura Penala si legile speciale

  • Extrajudiciara

   Solicitata de persoane fizice sau juridice interesate, fara sa existe un dosar de ancheta, cercetare sau judecata.
   Se executa pe baza de contract de servicii incheiat cu beneficiarul ce a solicitat lucrarea.

  Obiectul expertizei contabile il formeaza dosarele de ancheta, cercetare sau judecata, iar  obiectivele expertizei contabile sunt stabilite sub forma unor intrebari de catre organul de urmarire penala sau instant, intrebari la care trebuie sa raspunda expertul. Astfel, expertiza contabila poate confirma sau infirma unele constatari anterioare facute de controlul financiar sau alte controale cu privire la obligatii contractuale, fiscale etc.

  Din echipa Chronax fac parte profesionisti care de peste 20 de ani intocmesc rapoarte de expertiza ce au stat la baza solutionarii unor litigii dificile. Expertii Chronax au fost solicitati si de Organele Administratiei Locale de Stat, pentru a ajuta la stabilirea adevarului in tranzactiile economice derulate cu diversi operatori economici.

  Vezi Portofoliu